Tragedie aeriană!

Este vorba despre un avion de transport militar Antonov-26, care s-a prăbuşit sâmbătă, 13 martie,  în timp ce ateriza în condiţii de ceaţă în cel mai mare oraş din Kazahstan, Almatî, a anunţat aeroportul local, conform afp.com

Potrivit Ministerului pentru situaţii de urgenţă, preluat de Reuters, patru din cele şase persoane aflate la bord au murit, iar două au suferit răni şi au fost internate în spital.

Avionul venea dintr-o capitală

Avionul venea din capitala Nur-Sultan. Comunicarea cu Antonov-26 a încetat în jurul orei locale 17:20 (11:20 GMT) „în timpul apropierii de aterizare”, a declarat aeroportul pe pagina sa de Facebook, adăugând că „aeronava s-a prăbuşit la capătul pistei”.

Agenţia rusă de ştiri Interfax a transmis, citând o sursă, că avionul aparţinea serviciului de grăniceri al Kazahstanului, care face parte din Comitetul de securitate naţională.

Un alt avion militar s-a prăbușit

Purtătorul de cuvânt al foțelor aeriene Ibikunle Daramole a precizat luna trecută, într-un comunicat de presă, că un avion s-a prăbușit în fața aeroportului Abuja.

Potrivit celor spuse de către purtătorul de cuvânt, avionul era de dimensiuni mici și aparținea forțelor aeriene nigeriene. Acesta s-a prăbușit în fața aeroportului din Abuja din cauza unei defecțiuni la motor.

În comunicatul de presă anterior menționat este precizat faptul că în urma acestei prăbușiri toate cele şapte persoane de la bord au murit.

Aeronava Beechcraft KingAir B350i s-a prăbuşit în timp ce se întorcea la aeroportul Abuja, după ce raportase pana la motor când era în drum spre Minna, a spus oficialul. Oraşul Minna se află la aproximativ 110 kilometri nord-vest de Abuja.

Sursă foto: Dreamstime