Este doliu imens în lume. Un milionar şi-a pierdut viaţa într-un accident aviatic. Şapte persoane, dintre care cinci membri ai aceleiaşi familii, au murit marţi în Brazilia într-un accident al unui avion de mici dimensiuni care s-a produs la puţin timp după decolare, în apropiere de Sao Paulo.

Una dintre victimele acestui accident aviatic este omul de afaceri Celso Silveira Mello Filho. Acesta este fratele CEO-ului Cosan, unul dintre principalele grupuri de producţie de biocarburanţi din Brazilia, a anunţat compania într-un comunicat.

„Celso Silveira Mello Filho, care era acţionar al grupului, se afla în avionul care s-a prăbuşit în această dimineaţă la Piracicaba (…), la fel ca soţia sa, cei trei copii, pilotul şi copilotul„, a precizat Cosan.

Aparatul bimotor s-a prăbuşit într-o zonă de vegetaţie a unui ansamblu imobiliar din Piracicaba, la circa 150 km de Sao Paulo, şi toţi cei aflaţi în avion au decedat.

Sursa foto: camarapiracicaba.sp.gov.br

Care a fost cauza accidentului

În imaginile publicate pe Twitter de pompieri se poate vedea o mare pată neagră înconjurată de flăcări la locul impactului, în mijlocul arborilor calcinaţi.

Autorităţile nu au furnizat încă informaţii privind cauzele accidentului, care a avut loc la numai 15 secunde după decolare, potrivit primăriei din Piracicaba. Avionul urma să se deplaseze în statul Para din nord.

Tot astăzi, a mai avut loc o tragedie, de data aceasta în România.

Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” Bucureşti a anunțat că fosta actriță Ileana (Ussy) Iordache s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Evenimentul trist s-a produs luni, 13 septembrie. Aceasta va fi înmormântată alături de tatăl ei, cunoscutul critic și istoric literar Vladimir Streinu.