Pele, marea legendă a fotbalului brazilian, se află în spital de şase zile. Un purtător de cuvânt de-al său a încercat să spulbere toate zvonurile şi a precizat că fostul fotbalist, în vârstă de 80 de ani, nu are probleme grave de sănătate, potrivit agenţiei Reuters.

“Set complet de analize (…) acestea nu pot fi făcute într-o singură zi”

Pele era internat la spitalul “Albert Einstein” din Sao Paolo pentru efectuarea unor analize de rutină, însă ulterior i s-ar fi diagnosticat o nouă problemă, nespecificată, a scris site-ul brazilian de ştiri Globo.

Managerul lui Pele a precizat că nu există niciun motiv de îngrijorare.

“Set complet de analize de sânge, ecografii, colonoscopie şi restul de investigaţii… acestea nu pot fi făcute într-o singură zi”, a transmis Joe Fraga într-un scurt mesaj.

La finalul lunii august, Pele dădea asigurări că se află “într-o stare foarte bună de sănătate” şi că a fost la spital pentru “examene de rutină”, după ce s-a confruntat cu zvonuri privind faptul că ar fi leşinat.

Pele s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate în ultimii ani

Marea stea a Braziliei, în vârstă de 80 de ani, a explicat pe reţelele de socializare că a fost la spital pentru a efectua o serie de analize care au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

“Băieţi, nu am leşinat şi sunt foarte bine din punct de vedere al sănătăţii. M-am dus pentru testele de rutină, pe care nu reuşisem să le fac înainte, din cauza pandemiei. Să ştiţi că nu joc duminica viitoare!”, este mesajul postat de Pele în seara zilei de 31 august.

Pele, singurul fotbalist din istorie care a câştigat trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970), s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate în ultimii ani, fosta vedetă a lui Santos limitându-şi ieşirile în public.

El a suferit deja mai multe operaţii la şold. Pele a acuzat şi probleme la coloana vertebrală şi la genunchi, iar în urmă cu câţiva ani i s-a îndepărtat o piatră de la rinichi.

La începutul anului trecut, Edinho, fiul lui Pele, a declarat în cadrul unui interviu că tatăl său se luptă cu probleme fizice şi psihice şi că se simte “deprimat”.

Sursa foto: Dreamstime