Probleme de sănătate pentru Pele? Marele fotbalist brazilian, ajuns la 80 de ani, a fost internat într-un spital din Sao Paulo.

Pele spune că este într-o stare de sănătate foarte bună

Pele neagă totuşi că ar avea vreo problemă de sănătate şi scrie, pe contul său de Twitter, că se află în unitatea medicală doar pentru teste de rutină.

“Băieţi, nu am leşinat şi sunt foarte bine din punct de vedere al sănătăţii. M-am dus pentru testele de rutină, pe care nu reuşisem să le fac înainte, din cauza pandemiei. Să ştiţi că nu joc duminica viitoare!”, este mesajul postat de Pele, marţi seara.

Legenda fotbalului brazilian se confruntă totuşi cu probleme de sănătate de ceva timp. El a suferit deja mai multe operaţii la şold. Pele a acuzat şi probleme la coloana vertebrală şi la genunchi, iar în urmă cu câţiva ani i s-a îndepărtat o piatră de la rinichi.

La începutul anului trecut, Edinho, fiul lui Pele, a declarat în cadrul unui interviu că tatăl său se luptă cu probleme fizice şi psihice şi că se simte “deprimat”, scrie News.ro.

Triplu câştigător al Cupei Mondiale cu Brazilia, Pele e considerat cel mai bun fotbalist din istorie

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut sub numele de Pele, este considerat de mulţi cel mai bun jucător de fotbal din toate timpurile. În 1999 el a fost desemnat Jucătorul Secolului din Lume de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS), potrivit Wikipedia.

În același an, France Football le-a propus foștilor câștigători a Balonului de Aur să aleagă Jucătorul Secolului; ei l-au ales pe Pele. În 1999, Pele a fost ales Sportivul Secolului de către Comitetul Olimpic Internațional și revista Time l-a inclus în lista lor cu 100 cei mai influenți oameni ai secolului XX. În 2013, el a primit Premiul de Onoare a Balonului de Aur FIFA, în semn de recunoștință pentru cariera și realizările lui ca personalitate în lumea fotbalului.

Pele a marcat 1281 de goluri în 1363 de meciuri jucate, motiv pentru care a fost înscris în Guinness World Records cu cele mai multe goluri marcate de-a lungul carierei în fotbal.

El a apărut de 92 de ori în tricoul naţionalei Braziliei, cu care a câştigat trei titluri mondiale (în 1958, 1962 şi 1970), fiind singurul fotbalist din istorie care a reuşit această performanţă.

Sursa foto: Dreamstime