Marți după-amiază, pe 18 aprilie, polițiștii au fost sesizați că într-o societate comercială din orașul Dăbuleni un bărbat ar fi fost izbit de un vehicul.

Bărbat din Dăbuleni, accidentat mortal în curtea unei societăți comerciale

Un bărbat în vârstă de 51 de ani din orașul Dăbuleni conducea o autoutilitară în curtea unei societăți comerciale, iar la efectuarea manevrei de mers înapoi a acroșat un bărbat de 65 de ani, la rândul său din Dăbuleni, accidentându-l mortal.

Potrivit IPJ Dolj, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a ieșit negativ.

A fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Accident feroviar în Harghita

Tot astăzi, a avut loc un accident feroviar la intrarea în Dăneşti, în urma căruia persoana a decedat, a transmis IPJ Harghita.

„În jurul orei 13,00 a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112 un accident feroviar petrecut la intrarea în Dăneşti. Potrivit informaţiilor preliminare, este vorba despre un tren regio care se deplasa pe relaţia Miercurea Ciuc – Târgu Mureş. Din nefericire, în urma accidentului, o persoană de sex masculin a decedat, iar până în prezent nu a fost identificat”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Harghita.

Reprezentanții IPJ Harghita au mai transmis că se va deschide o anchetă pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul.

În județul Harghita a avut loc și un accident rutier

Luni, 17 aprilie, s-a produs un accident rutier în localitatea Sărmaș, județul Harghita, soldat cu vătămarea corporală a unui bărbat.

„Conducătorii auto implicați în accidentul rutier au fost testați cu aparatul alcooltest, iar cercetările sunt continuate pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpa.

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 13.00, Poliția municipiului Toplița a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe drumul E 578, în localitatea Sărmaș, a avut loc un accident rutier.

Echipa de cercetare care s-a deplasat la fața locului a constatat faptul că un bărbat de 26 de ani, din Sărmaș, a condus un autoturism pe drumul E578, din direcția Sărmaș – Gheorgheni, iar la efectuarea manevrei de schimbare a direcției de mers spre stânga, nu s-ar fi asigurat corespunzător, moment în care a fost acroșat lateral de către un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Brăila. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 26 ani, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

De asemenea, polițiștii au testat conducătorii ambelor autoturisme cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii  de vătămare corporală din culpă.” a transmis IPJ Harghita.