Doi oameni au murit duminică seara într-un accident feroviar teribil produs la Miercurea Ciuc. Cele două persoane au decedat carbonizate într-o maşină târâtă sute de metri pe calea ferată, după ce au fost izbite de un tren. Tragedia a avut loc în zona Jigodin Băi din Miercurea Ciuc.

Un tren a lovit în plin o mașină care a luat foc ulterior

Accidentul a avut loc la Jigodin Băi, iar martorii oculari au vorbit iniţial despre mai multe persoane rănite sau decedate. Inițial, informația nu a fost confirmată în mod oficial de autorități sau de echipele de salvatori. Ulterior, forțele de intervenție au confirmat că în mașină erau două persoane decedate, carbonizate.

Trenul IR 1541, care circula pe ruta Miercurea Ciuc – Brașov, a lovit în plin o mașină aflată la tecerea la nivel cu calea ferată. Aceasta a fost împinsă pe o distanță de circa 500 de metri. În urma impactului, mașina și partea din față a locomotivei au luat foc.

În misiune au fost trimise trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Presa locală a relatat incidentul

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional Accident feroviar la Miercurea Ciuc: Un tren a lovit un autoturism! 2 persoane au MURIT – O locomotivă a luat foc Trenul Iași-Brașov a acroșat un autoturism în zona localității Miercurea Ciuc. În urma impactului luând foc atât mașina cât și locomotiva. Două persoane din autoturism au fost carbonizate, iar cei aproximativ 100 de călători din tren au fost evacuați, nefiind răniți. Circulația este oprită pe Magistrala feroviară 400, a transmis Alo,Iasi în cursul zilei de duminică, 22 august 2021, în urma tragediei.

Statisticile recente arată că în România au loc din ce în ce mai multe accidente. Din păcate este atât vina șoferilor, care nu respectă mereu regulile de circulație, cât și a drumurilor proaste sau slab marcate.