Iuliana Kulcsar, o tânăra de 25 de ani din Alba, care se afla în comă la secția ATI din Alba Iulia, după ce a avut o intervenție chirurgicală la spitalul din Cugir, a încetat din viață duminică, 9 aprilie. Se pare că tânăra a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

Iuliana se afla de peste cinci luni în comă, la Spitalul de Urgență din Alba Iulia, în urma unei anestezii făcută la spitalul din Cugir.

Familia încearcă să afle ce s-a întâmplat

Sursă: Facebook, Iuliana Kulcsar

Anunțul tragic a fost făcut de soțul tinerei care încearcă să afle ce s-a întâmplat exact cu soția lui.

„În data de 14.12.2022, ora 12:11 minute am schimbat ultimele cuvinte cu ea, urmând ca după aceea să intre în operație…

După multe ore de așteptare și gânduri, am fost anunțat telefonic abia la ora 18:08 minute că Iulia a fost transferată în jurul orei 15 la Spitalul Județean Alba, în stare critică, în comă profundă și insuficiență de organe multiple, cu șanse minime de supraviețuire.

Am aflat mai târziu că intervenția propriu-zisă nu s-a mai efectuat, iar degradarea stării de sănătate a soției mele a început, după spusele doamnei doctor anestezist N. G. E., nu după injectarea totală a anesteziei, ci după injectarea doar a unei substanțe cu acțiune redusă. Până în acea zi, Iulia a mai suportat alte două anestezii, fără nici un fel de problemă.

Până în momentul de față, nici unul dintre cei care aveau obligația morală de a ne explica ce s-a întâmplat cu adevărat și din ce cauză Iulia este în această stare, nu au făcut-o și, dacă am solicitat în scris un răspuns clar, ni s-a oferit următoarea explicație: poate fi o complicație imprevizibilă a anesteziei generale întâlnite rar în practica curentă.

Nu pot înțelege DE CE o intervenție care i s-a prezentat a fi una de scurtă durată și destul de simplă a avut o evoluție atât de dramatică, DE CE pe corpul Iuliei au rămas urmele unei traheostomii începute și nereușite de către doctorul ginecolog M. I. S., DE CE am fost anunțat atât de târziu de starea ei, DE CE, dacă a primit oxigen în permanență (cum ne-a spus doamna doctor anestezist N.G.E), a fost afectată atât de grav neurologic?

Întrebările DE CE? sunt multe și doar Dumnezeu știe dacă voi primi vreodată răspunsurile mult așteptate…

Nu am nici un drept să critic, să condamn sau să acuz pe cineva și nici nu-mi doresc să fac vreodată asta, vreau doar să aflu adevărul și să înțeleg ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi de coșmar (…).

(…) ne-am căsătorit în luna iulie a anului 2022, era o fire veselă, energică și fericită (…)”, a scris Ioan Kulcsar pe pagina sa de Facebook.

Ce spune spitalul unde tânăra a decedat?

Conducerea spitalului susține că o posibilă cauză pentru cele întâmplate poate fi „o complicație imprevizibilă a anesteziei generale, întâlnită rar în practica curentă”.

”Este un eveniment regretabil”, a precizat managerul Spitalului Orășenesc Cugir, la momentul în care tânăra se afla încă în comă.

Arion Florin, managerul spitalului, a transmis că după începerea procedurii de anestezie, starea tinerei s-a înrăutățit și a intrat într-un stop respirator.