Potrivit centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, trafic este intens, luni după-amiază, pe anumite porţiuni pe DN1 Ploieşti – Braşov.

Trafic intens pe DN1

Conform comunicatului, pe DN1 Bucureşti – Braşov valorile de trafic sunt următoarele:

* Centura de Vest a municipiului Ploieşti – trafic intens pe sensul de mers către Braşov, în zona sensurilor giratorii Strejnic şi Lukoil km 66;

* Cornu coloană în mişcare de la km 93+500 până la km 94+500 (se îngustează banda nr. 1 pe o porţiune de 300 m);

* Nistoreşti, km 103 – km 107 Comarnic, coloană în mişcare, trafic intens pe raza localităţilor Sinaia, Buşteni şi Azuga;

* Predeal – trafic intens, în ambele sensuri.

Se acţionează pentru fluenţă, în dispozitiv la vedere, precizează Centrul INFOTRAFIC.

Nu sunt precipitaţii, carosabilul este negru, parţial umed pe zonele montane.

Haos pe șoselele din Capitală

A fost haos pe șoselele din București în nopțile de sâmbătă și duminică. Poliția Capitalei a desfășurat mai multe acțiuni pentru depistarea șoferilor care nu respectau normele legale. Au fost aplicate aplicate peste 30 de sancţiuni contravenţionale şi reţinute 35 de permise.  Poliția Capitalei a desfășurat mai multe acțiuni pentru depistarea șoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Potrivit unui comunicat de presă, sâmbătă şi duminică noaptea, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere din municipiul Bucureşti pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 15.000 lei, şi au fost reţinute 35 permise de conducere – 20 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); 14 pentru infracţiunile constatate şi 1 pentru nerespectarea semnalului poliţistului rutier.

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate şi 2 seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

“Cu ocazia activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au constatat 25 infracţiuni – 6 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive, 9 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, 2 pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat şi 2 pentru deţinere de substanţe psihoactive ( THC-5-Canabis)”, au transmis reprezentanţii Brigăzii Rutiere.