Toyota analizează posibilitatea de a construi o versiune hibrid a modelului hatchback Auris în Marea Britanie, care ar fi primul automobil de acest tip fabricat de grupul japonez în Europa.

„Analizăm problema şi nu putem confirma nimic în acest stadiu”, a declarat Karen Bradley, purtător de cuvânt al fabricii Toyota din Burnaston, Derbyshire.

Anterior, publicaţia japoneză „Nikkan Jidosha Shimbun” a relatat că Toyota va produce maşina în Marea Britanie, din 2012.

În 2008, Toyota a fabricat în Marea Britanie 102.000 de automobile Auris alimentate cu benzină. Modelul Auris este produs şi în Turcia.

În prezent, Toyota produce majoritatea maşinilor hibrid în Japonia, dar asamblează un număr redus de automobile Prius în China.

Recent, grupul japonez a început fabricarea versiunii hibrid a modelului Camry în Kentucky, SUA, şi intenţionează să producă maşina şi în Thailanda, din acest an, şi în Australia, din 2010.

Toyota a vândut 429.740 de vehicule hibrid în 2008.

Ambiţii britanice

Marea Britanie încearcă să devină un centru de producţie pentru maşini nepoluante, hibrid şi electrice.

Guvernul de la Londra a discutat cu reprezentanţii General Motors posibilitatea de a transfera producţia automobilelor electrice Volt la o fabrică GM din Ellesmere Port.

Nissan, cel mai mare producător auto cu operaţiuni în Marea Britanie, ar putea la rândul său să fabrice maşini electrice la fabrica sa din Sunderland, dar compania nu a confirmat planurile.

SURSA: Mediafax