Prima firmă ar urma să se ocupe de serviciul de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice, iar a doua firmă va prelua reabilitarea sistemului de termoficare cu fonduri europene în valoare de peste 170 milioane de euro.

„Chiar dacă pe data de 27 februarie, judecătorul sindic va declara falimentul RADET, avem obligația, fiind și infrastructură critică, să livrăm apă caldă și căldură către cetățeni. Nu e o situație fericită. Dacă se va ajunge la faliment, trebuie să avem un plan B, unde să meargă toți angajații, 3.000 de angajați, iar serviciul să funcționeze.

Mâine, în ședința de Consiliu General îi voi ruga pe domnii și doamnele consilieri să voteze proiectele de hotărâre și înființarea a doua companii, prima termoenergetică, care va avea ca obiectiv de activitate producerea transport și distribuția energiei termice, a doua energetica service, care va face toate reparațiile la aceste țevi atât de îmbătrânite, ai pe data de 27 februarie, daca jud sindic va declară falimentul, să fim pregătiți cu companii înființate”, spune Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

În această iarnă, sute de mii de locuitori ai Capitalei au avut probleme mari din cauza avariilor repetate de la RADET. Compania, intrată în insolvență, are datorii de 800 de milioane de euro, cu o rețea veche de 50 de ani și pierderi uriașe.