TotalSoft a continuat să consolideze operaţiunile sale în Europa,deschizând de curând o nouă filială în Viena, pentru a servi regiunea DACH, după ce s-a alăturat la începutul anului Asociaţiei Europene de Leasing, Leaseurope.
"Contactul şi schimbul de informaţii dintre companiile de leasing şi partenerii din industrie reprezintă factori critici pentru succesul comunităţii de leasing austriece. Prin urmare, mă bucur că putem primi în comunitatea VÖL un furnizor internaţional de software cu subsidiară locală, precum TotalSoft", afirmă  Michael Steiner, preşedinte VÖL.
Cu un portofoliu de clienţi internaţionali din 25 de ţări, TotalSoft deja colaborează cu grupuri multinaţionale de leasing, cum ar fi Raiffeisen Leasing, BNP Paribas şi Deutsche Leasing. Unele dintre acestea au selectat deja, ca soluţie de grup, Charisma Leasing Management.
"TotalSoft colaborează deja cu grupuri majore de leasing, care necesită o soluţie multi-ţară, multi-valută, multi-limbă. Aderarea în VÖLne aduce mult mai aproape de companiile de leasing austriece, precum şi de partenerii relevanţi din industrie. Intenţia noastră este de a juca aici un rol activ, departener responsabil pentru întreaga comunitate din Austria," a declarat Marc Breit, director general TotalSoft Austria.
Charisma Leasing Management este una dintre soluţiile cele mai populare de leasing la nivel european, fiind inclusă în top 10 cele mai puternice soluţii software de leasing la nivel mondial de către KPMG.
Fondată în 1978, Asociaţia Societăţilor de Leasing din Austria (VOL, Verband Österreichischer Leasing-Gesellschaften) reprezintă interesele industriei de leasing din Austria şi serveşte ca o legătură către consumatori. Asociaţia are 35 de membri şi 4 membri extraordinari, acoperind astfel 96% din piaţa de leasing din Austria. Volumul total actual de 551.391 contracte de leasing în Austria se află în jurul valorii de 23 de miliarde euro. În plus, VÖL numără 24 de membri asociaţi, a căror activitate de bază nu este de leasing, dar produsele şi gama de servicii oferite se referă la cerinţele industriei de Leasing.