România este a cincea ţară din regiune după numărul de companii prezente în TOP 500, cu 37 de companii. Veniturile totale realizate de companiile româneşti se ridicau la 39,6 miliarde de euro la finele anului trecut, în creştere faţă de ediţia precedentă a Top 500 companii, când veniturile erau de 37,49 mld euro.
Clasamentul realizat anual de Deloitte Europa Centrală în 18 țări se află la a șasea ediție și ia în calcul cifra de afaceri raportată de companii pe anul calendaristic precedent.
În ediţia de anul trecut, România era prezentă în Top 500 cu 38 de companii. „Este important de remarcat că, deși numărul companiilor românești din clasamentul acestui an a scăzut de la 38 la 37, veniturile lor cumulate au crescut cu peste 5%, în tandem cu tendința de creștere regională”,  spune Ahmed Hassan, Managing Partner Deloitte România

Industriile cheie ale României în 2011 au fost, aşa cum se vede şi din clasamentul de mai jos, Energia şi resursele, Bunurile de consum şi transporturile, Industria prelucrătoare, Tehnologia, media şi comunicaţiile, respectiv Industria farmaceutică.

„Dintre toate companiile românești clasificate, aproape 86,5% dintre ele au raportat venituri mai mari în 2011, față de 2010. În mod evident, există în continuare potențial de creștere, în pofida unui scenariu din ce în ce mai pesimist pentru economia globală per ansamblu și a tensiunii din zona euro”, spune George Mucibabici, Președinte Deloitte România.