Un studiu realizat de site-ul de meta-căutare Trivago asupra părerilor despre hoteluri din peste 140 de locuri de cazare arată că Londra este ultima dintr-o listă de 100 de oraşe ce au cel puţin 135 de hoteluri şi include 60 de comentarii. Aceasta nu include nominalizările site-ului TripAdvisor.Oraşul german Dresda se află în top cu hotelurile sale care primesc cele mai mari evaluări şi comentarii pozitive de la vizitatori.
   
Ei ”au lăudat hotelurile din Dresda pentru valoarea lor în bani, în timp ce hotelurile londoneze au fost criticate pentru preţurile lor”, a declarat o purtătoare de cuvânt de la Trivago. ”În special, comentariile consideră că la minibaruri preţurile sunt exagerate, iar serviciul de mic dejun este scump şi dezamăgitor, în timp ce hotelurile din Dresda au fost lăudate pentru micul lor dejun delicios şi bine apreciat”.  Ea a spus că hotelurile din Londra au fost criticate de asemenea pentru supraaglomerare la micul dejun, cozi lungi la cazare, incapacitate de a face faţă unor grupuri mari de persoane, camere mici şi fără vedere.
Pe de altă parte, hotelurile din Dresda au fost lăudate pentru serviciile lor excepţionale, eficienţă, personal amabil şi săritor, precum şi pentru camerele lor spaţioase cu vedere excelentă. Imediat după Dresda pe lista de oraşe cu hoteluri bune se clasează Hanoi din Vietnam, Tokio, Chicago şi Cracovia în Polonia. În schimb, alături de Londra în partea de jos a listei sunt Rio de Janeiro, Copenhaga, Parisul şi Amsterdam. Purtătoarea de cuvânt de la Trivago, care este deţinut în majoritate de Expedia Inc, a mai declarat că site-ul a făcut un clasament al destinaţiilor în funcţie de reputaţia hotelurilor de două ori pe an.
Motoarele de meta-căutare permit utilizatorilor să trimită cereri la alte motoare de căutare şi baze de date pentru a obţine o listă unică de rezultate şi sunt populare printre consumatorii ce se confruntă cu o supraîncărcare de informaţii asupra unor diferite servicii concurente.

Cele mai bune 10 oraşe pentru camerele de hotel:
1. Dresda, Germania
2. Hanoi, Vietnam
3. Portland, Statele Unite
4. Tokio, Japonia
5. Santiago de Compostela, Spania
6. Gdansk, Polonia
7. Chicago, Statele Unite
8. Seattle, Statele Unite
9. Cracovia, Polonia
10. Budapesta, Ungaria
Sursa: Agerpres