Atunci când pleacă în vacanță, utilizatorii trebuie să țină cont și de autonomia bateriei telefonului mobil, mai ales dacă decid să meargă în locuri fără acces rapid la o sursă de energie. În acest sens, e bine de știut că dimensiunea ecranului nu este singura caracteristică ce influențează autonomia bateriei, un rol important fiind jucat și de procesor și de compatibilitatea dintre software și hardware.

„Durata de viață a bateriei este influențată în primul rând de aplicațiile instalate pe dispozitiv și de tehnologia de transfer de date utilizată. De exemplu, autonomia bateriei în cazul modelului HTC One poate ajunge la 27 de ore, dacă este utilizată rețeaua 2G, și poate scădea până la 18 ore dacă este utilizat în modul 3G”, a explicat Alexandra Gună.

Cu o capacitate a bateriei de 3200 mAh, HTC Butterfly S le permite utilizatorilor să vizioneze clipuri în format HD, să asculte muzică, să facă fotografii sau să navigheze pe Internet pentru un timp mai îndelungat. Un alt model practic din punct de vedere al performanțelor bateriei este Samsung Galaxy S4 Mini.

Capacități cu adevărat uimitoare ale bateriei are și telefonul Motorola Droid Maxx, care poate avea o autonomie de până la 48 de ore în cazul convorbirilor și chiar de 600 de ore în modul stand-by.

Nu în ultimul rând, celor care au obiceiul de a-și verifica mail-ul de serviciu în timpul vacanței le este recomandat modelul Blackberry Q10, care are o baterie puternică, ce poate rezista până la 13 ore de convorbire, în rețeaua 3G.