Astfel, averea omului de afaceri a rămas egală cu cea din anul precedent, chiar în ușoară creștere.

Conform ediției din 2014 a TOP 300 Capital, familia Copos are o avere estimată la 152-155 milioane de euro. În 2013, averea lui George Copos era de 150-155 milioane de euro. Totuși, omul de afaceri a pierdut de la începutul crizei aproape o treime din avere, mai exact 75 de milioane de euro.

Acum, Alexandra – fiica milionarului se ocupă de majoritatea afacerilor. Iar măsurile întreprinse au adus siguranță grupului Ana. De exemplu, la Ana Pan, unde Alexandra deține 50% din acțiuni, s-a schimbat toată strategia. “Am închis 5 din cele 17 magazine proprii. Dacă până în anii trecuți dezvoltarea consta în deschiderea de noi locații, acum am decis să ne concentrăm pe cele mai profitabile”, explică Alexandra Copos.

În ceea ce privește partea de imobiliare, Ana Holdings a avut o puternică creștere în trecut, iar în acest an, din rezultatele pe primele luni, se constată o creștere cu 5% a veniturilor. “Aici acaparăm cotă de piață”, spune fiica milionarului. Cel mai important business al familiei Copos rămâne însă cel hotelier. Cu cele 7 hoteluri din București, Eforie și Poiana Brașov, familia Copos a înregistrat în 2013 o pierdere de câteva milioane de euro, însă rezultatele pe acest an, potrivit fiicei milionarului, sunt “pe plus”, iar investițiile continuă.

“La Hilton am planificat o investiție de circa 8 milioane de euro în modernizarea camerelor și a centrului de conferințe. Și la Crown Plaza vor "upgrada" camerele și centrul spa”, mai spune Alexandra. Per total, familia Copos deține aproape 1.000 de camere, clasificate între 3 și 5 stele.

Când vine vorba de George Copos, Alexandra spune că tatăl ei a început să scrie o carte și că lucrează la tâmplăria închisorii.