Vă gândiţi să începeţi o afacere în 2010? Publicaţia „The Entrepreneur” a publicat cea de-a 31-a ediţie a „Annual Franchise 500”, cel mai bun şi cel mai curpinzător clasament al francizelor din întreaga lume.

Pe primul loc, în această ediţie, se află „Subway”, un fast-food cu mâncare „nutriţionistă” şi salate. Pentru a începe o astfel de afacere ai nevoie de o sumă de bani cuprinsă între 84.300  şi 258.300 de dolari.

Pe locul al doilea se află celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food „McDonald’s” pentru care ai nevoie de aproximativ un milion de dolari.

0-44246-img_7668.jpgPe cea de-a treia poziţie se află „7-Eleven Inc.”, iar pe locul al patrulea este lanţul hotelier „Hampton Inn”, pentru care ai nevoie de până la 13 milioane de dolari.

Pozoţia a cincea este ocupată de saloanele de coafura „Supercuts”, iar pe următoarea sunt cei de la H&R Block, o franciză pentru care nu ai nevoie decât de 26.000 de dolari.

„Dunkin’ Donuts” se află pe cea de-a şaptea poziţie, cu un preţ similar celui pe care trebuie să-l dai dacă vrei un restaurant „McDonald’s”.

0-44247-img_7668.jpgCu 11.000 de euro poţi intra în franciza Jani-King, o firmă care se ocupă cu servicii de curăţenie. Pe locul 9 se află franciza „Servpro”, asigurator şi restaurare în urma dezastrelor.

Pe ultima poziţie în top 10 se află lanţul magazine din benzinării „ampm Mini Market”, pentru care vă trebuie însă până la 7 milioane de dolari pentru a începe o astfel de franciză.

Pentru a vedea întreg topul, click aici.