“Nu suntem în situaţia în care să închidem oraşe, nu suntem în situaţia să raţionalizăm alimente”, a dat asigurări Marcel Vela, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI, subliniind că măsurile luate de autorităţi au ca scop distanţarea socială, pentru a nu se ajunge la o răspândire comunitară extinsă a virusului.

“Transmit tuturor românilor să nu cadă pradă informaţiilor false, să fie puternici şi lucizi”, a spus ministrul de Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut marţi seara o declarație de presă la sediu Ministerului Afacerilor Interne (MAI) împreună cu secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu.

Închiderea restaurantelor şi a bisericilor

”Vă aducem la cunoștința; se suspendă activitatea de consum a produselor alimentare și a băuturilor (restaurante, cafenele, hoteluri). Este permisă organizarea activităților de room service, livrare la client.” spune acesta.

”Suspendarea tuturor evenimentelor de divertisment, sportive, de tratament balnear realizate în spații închise. Interzicem organizarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise.”, a adăugat acesta.

”Conducătorii care sosesc din zone roșii sau galbene nu se supun măsurilor de izolare dacă la punctul de trecere nu manifestă simptomele contaminării cu coronavirus”, a mai zis Vela.