22 de cadre medicale din cadrul Spitalului Dimitrie Gerota din București au fost testate pentru coronavirus iar rezultatele au fost pozitive.

De unde au luat virusul?

Toți medicii și asistentele medicale au luat virusul de la fostul ofițer MAI, internat la Spitalul Gerota şi diagnosticat cu coronavirus, care nu a spus că a călătorit în străinătate, deși fusese în Israel.

Bărbatul a fost internat în 5 martie cu ”o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus”. La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, iar testul pentru COVID – 19 a ieșit pozitiv, relatează rtv.net

Ce se întâmplă cu fostul ofițer MAI

Fostul ofițer MAI este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a stat în autoizolare la domiciliu, infectând astfel mai multe persoane. El riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 euro.