Germania a ajuns într-un punct critic! Oamenii vor fi „vaccinaţi, vindecaţi sau morţi” la sfârşitul iernii

Jens Spahn a transmis că oamenii ar trebui să se imunizeze cât mai repede, deoarece varianta Delta provoacă pagube substanțiale în rândul oamenilor.

„Se pare că la sfârşitul iernii, fiecare va fi vaccinat, vindecat sau mort” din cauza răspândirii variantei Delta a SARS-CoV-2, pe care ministrul o numește „foarte, foarte contagioasă”.

În acest context, acesta îi îndeamnă pe germani să se vaccineze „de urgenţă”, astfel încât să fie protejați de o adevărată „explozie” a îmbolnăvirilor de COVID-19 care au avut loc în ultimele săptămâni.

Varianta Delta face ravagii la nivel global

Milioane de oameni sunt contaminați cu tulpina Delta. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că 99% dintre cazurile de Covid-19, înregistrate la nivel internațional, sunt determinate de varianta Delta. În acest moment, tulpina, care a fost descoperită în India, este mai răspândită decât oricare altă versiune a noului coronavirus.

Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, a declarat că, în acest moment, aproximativ toate cele 900.000 de persoane infectate înregistrate la nivel global, în ultimele 60 de zile, s-au îmbolnăvit din cauza tulpinii Delta. Reprezentanta OMS a anunț public aceste informații din cauza expansiunii identificate, la nivel internațional, a cazurilor de infecţii Covid-19, manifestate cu preponderenţă în spațiul european.

„Delta este cu adevărat tulpina dominantă. Şi există două variante de interes, Mu şi Lambda, pe care le urmărim, dar, din nou, acolo unde este prezentă Delta, aceasta domină”, a spus aceasta.

La momentul actual, contaminările de pe teritoriul continentului nostru reprezintă aproape 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de Covid-19 din întreaga lume, a explicat directorul tehnic OMS. Maria Van Kerkhove a spus că Europa a reprezentat peste jumătate din cele 50.000 de pierderi umane provocate de Covid-19 la nivel global în ultima săptămână. Există o creştere cu 5% a deceselor pe întreg continentul european. Numărul persoanelor contaminate, din întreaga lume, s-a mărit în ultimele patru săptămâni consecutive.

Totodată, reprezentanta OMS a avertizat că societăţile care se redeschid în emisfera nordică, în timpul sezonului rece, ar putea cauza o creştere a bolilor respiratorii în lunile viitoare, inclus gripă sau alte probleme de sănătate. Refuzul utilizării măştilor de protecție de către cetățeni şi micșorarea distanţei sociale au cauzat creșterea alarmantă din Europa, a declarat Maria Van Kerkhove.