Milioane de oameni sunt contaminați cu tulpina Delta. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că 99% dintre cazurile de Covid-19, înregistrate la nivel internațional, sunt determinate de varianta Delta. În acest moment, tulpina, care a fost descoperită în India, este mai răspândită decât oricare altă versiune a noului coronavirus, conform CNBC.

900.000 de cazuri în 60 de zile

Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, a declarat că, în acest moment, aproximativ toate cele 900.000 de persoane infectate înregistrate la nivel global, în ultimele 60 de zile, s-au îmbolnăvit din cauza tulpinii Delta. Reprezentanta OMS a anunț public aceste informații din cauza expansiunii identificate, la nivel internațional, a cazurilor de infecţii Covid-19, manifestate cu preponderenţă în spațiul european.

„Delta este cu adevărat tulpina dominantă. Şi există două variante de interes, Mu şi Lambda, pe care le urmărim, dar, din nou, acolo unde este prezentă Delta, aceasta domină”, a spus aceasta.

Situația din Europa

La momentul actual, contaminările de pe teritoriul continentului nostru reprezintă aproape 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de Covid-19 din întreaga lume, a explicat directorul tehnic OMS. Maria Van Kerkhove a spus că Europa a reprezentat peste jumătate din cele 50.000 de pierderi umane provocate de Covid-19 la nivel global în ultima săptămână. Există o creştere cu 5% a deceselor pe întreg continentul european. Numărul persoanelor contaminate, din întreaga lume, s-a mărit în ultimele patru săptămâni consecutive.

Totodată, reprezentanta OMS a avertizat că societăţile care se redeschid în emisfera nordică, în timpul sezonului rece, ar putea cauza o creştere a bolilor respiratorii în lunile viitoare, inclus gripă sau alte probleme de sănătate. Refuzul utilizării măştilor de protecție de către cetățeni şi micșorarea distanţei sociale au cauzat creșterea alarmantă din Europa, a declarat Maria Van Kerkhove.

„Pandemia se îndreaptă în direcţia greşită în acest moment”, a spus Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19.