În perioada 13-16 noiembrie în cadrul Romexpo va avea loc o nouă ediţie a Târgului de Turism al României, la care sunt aşteptaţi peste 220 de expozanţi ce vin cu reduceri pentru vacanţe de până la 50%. „Cele mai multe oferte vor fi pentru destinaţiile interne precum Valea Prahovei sau Bucovina. Însă, vor fi la mare căutare şi destinaţiile exotice precum Mexic, Republica Dominicană sau Maldive. La ediţia de toamnă din 2013 a târgului, românii au cheltuit între 200 şi 20.000 de euro pentru o vacanţă“, a declarat, pentru Capital, Cătălin Trifu, directorul general al Romexpo.

Reduceri de până 50%

În ceea ce priveşte oferta, pe toată perioada târgului, agențiile oferă reduceri între 10% și 50%. În noiembrie, tur-operatorii au lansat ofertele Early Booking pentru vara anului 2015, care înseamnă atât chartere pentru Grecia, Turcia, Italia, Spania, cât și oferte pentru turismul intern. Pe lângă pachetele anului viitor, românii vor mai găsi la târg pachete turistice pentru Revelion. Ofertele agențiilor cuprind de la sejururi cu autocarul în Istanbul sau Praga, până la destinaţii exotice precum Maldive, Mauritius, Thailanda, Republica Dominică sau Bali. Un pachet turistic ce marchează sfârşitul anului în Maldive poate porni de la 2.490 euro, în timp ce un un circuit combinat cu un sejur în Thailanda, Indonezia și Malaiezia, costă 2.310 de euro.

Nu în ultimul rând, trebuie să menţionăm ofertele pentru schi. „Tot mai mulţi români aleg, în ultimii ani, astfel de escapade în clăpari. Există oferte foarte bune pentru Bulgaria, în zone cunoscute deja de turiştii români – Bansko, Borovets şi Pamporovo, şi în pitoreasca Austrie“, ne-a spus Alin Burcea, preşedintele agenţiei de turism Paralela 45. Un sejur de o săptămână în Bansko la un hotel de 3 stele poate ajunge la 300 de euro. În afară de tradiționalele destinații, agenţiile de turism le oferă românilor posibilitatea să viziteze țara lui Moș Crăciun. Pe lângă charterul de Crăciun în Laponia cu destinația Levi, Perfect Tour lansează în 2014 și un charter cu destinația Rovaniemi (o stațiune exclusivistă, mai liniștită) la un tarif de 1.490 de euro“, a spus Sorin Văduvoiu, directorul executiv al Perfect Tour.

O destinaţie populară pe care o promovează agenţia Perfect Tour este Disneyland din Paris. Un pachet de 3 zile costă în jur de 280 de euro pentru o persoană. În ceea ce priveşte decizia de achiziţie a unei vacanţe, Marius Pandel, CEO Christian Tour, ne-a spus că se observă o uşoară modificare a comportamentului de vacanţă în rândul românilor, aceştia optând tot mai des pentru sejururi la plajă în perioada rece a anului (toamnă-iarnă în România).

„Cei mai mulţi dintre aceştia se îndreaptă spre destinaţii accesibile pe cale aeriană, fie cu zbor direct (spre exemplu Dubai), fie cu o scurtă escală într-un aeroport mare din Europa (Republica Dominicană, Mexic, Cuba sau Brazilia). Tarifele tot mai scăzute de la an la an, pentru aceste destinaţii, dar şi faptul că aici se regăsesc hoteluri mari, care funcţionează în sistem all-inclusive, atrag tot mai mulţi turişti români“, a completat Pandel._

 

Informaţii despre Târg

 

Perioadă: 13-16 noiembrie 2014

Participanţi: peste 200 de agenţii

Program de vizitare:

13-15 noiembrie: între 10.00-18.00

16 noiembrie: între 10.00-16.00

Locaţie: Pavilioanele C1, C2, C3, C4

Suprafaţă expoziţională: 10.000 mp

Acces: Bilet de intrare: 15 lei/zi

Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate benefici­ază de intrare gratuită.

 

 

12 mil. euro reprezintă vânzările obţinute de agenţiile de turism la ediţia din primăvară a târgului de turism