WarnerMedia a pierdut platforma de divertisment TMZ. Cumpărătorul a fost Fox Entertainment

Presa internațională notează că suma pe care a primit-o WarnerMedia pentru platforma de divertisment TMZ şi proprietăţile sale media nu a fost dezvăluită. În urma tranzacției, Fox va deţine şi gestiona toate proprietăţile media marca TMZ, inclusiv emisiunile TV sindicate ”TMZ” şi ”TMZ Live”, ambele difuzate de reţele afiliate deţinute de staţiile de televiziune Fox.

Mai mult decât atât, Fox va deține și site-ul sportiv TMZ Sports şi programul ”TMZ Sports”, site-ul web specilizat în cultură şi celebrităţi TooFab.com şi TMZ.com, precum şi operaţiunile pentru turnee ale celebrităţilor din Los Angeles şi New York.

În ceea cel privește pe fondatorul și editorul TMZ Harvey Levin, acesta va continua să supravegheze operaţiunile zilnice ale mărcii, a anunţat Fox într-un comunicat de presă.  Harvey Levin va fi subordonat lui Rob Wade, preşedintele Fox Entertainment pentru Alternative Entertainment and Specials.

AT&T vrea să se concentreze pe serviciile de telefonie și internet

Amintim că AT&T, compania care deține WarnerMedia, lucrează pentru a se retrage din investițiile scumpe în mass-media, pentru a se concentra asupra activităţii sale originale de furnizare a serviciilor de telefonie şi internet.

Grupul combină activele media ale WarnerMedia cu Discovery, pentru a crea o companie independentă, Warner Bros. Discovery, într-un acord care ar urma să se încheie anul viitor. În decembrie anul trecut, AT&T a fost de acord să-şi vândă afacerea de anime Crunchyroll către compania Funimation Global Group, parte a Sony, într-un acord de 1,18 miliarde de dolari, notează Reuters.