Acțiunile FP continuă să se afle în topul preferințelor investitorilor, în prima ședință a săptămânii fiind trasferate titluri în valoare de aproape 50 milioane lei. Lichiditatea este în scădere față de primele ședințe, de la 213 milioane lei în prima zi, 141 milioane lei în a doua și 104 milioane lei în a treia. Vinerea trecută însă valoarea operațiunilor a fost mai mică decât astăzi, cu un total de 37 milioane lei.
Conform estimărilor inițiale, lichiditatea zilnică a FP ar trebui să se situeze la circa 50 milioane lei, prognoze confirmate de sesiunea tocmai încheiată.
Trendul negativ pe care s-a înscris însă cotația este îngrijorător pentru foștii proprietari, dar rămâne susținut de acționarii care au achiziționat titlurile la prețuri mult sub cea nominală, iar actuala cotație înseamnă obținerea de profit. Mai mult, trendul general al pieței este negativ pentru ultimele săptămâni, cotațiile corectându-se după creșterea puternică din prima săptămână.

Valoarea totală a tranzacțiilor de astăzi s-a ridicat la 75,3 milioane lei, dintre care 1,54 milioane lei au reprezentat tranzacții cu produse structurate. Indicele BET, care urmăește evoluția blue-chipsurilor, s-a depreciat cu 1,22%, indicele compozit BET-C cu 1,29%, iar indicele SIFurilor BET-FI cu 2,05%.