În același timp, puţin peste o treime dintre cei aflaţi pe pieţele dezvoltate cred acest lucru, reiese din rezultatele celei de-a VI-a ediţii a raportului Deloitte Millennial Survey, dat joi publicităţii. 

Potrivit documentului, în acest an, proporţia celor care cred că vor părăsi repede compania pentru care lucrează a scăzut la 7%, comparativ cu estimarea din anul anterior, când procentajul era de 17%. 

Realizatorii studiului susţin că pesimismul se reflectă şi în aşteptările financiare ale generaţiei Y, astfel că pe pieţele mature doar 36% dintre respondenţi se aşteaptă să o ducă mai bine din punct de vedere financiar decât părinţii lor. 

În acelaşi timp, tinerii din pieţele emergente sunt mai optimişti şi aproape trei sferturi dintre aceştia cred că vor trăi mai bine decât părinţii lor, atât din punct de vedere financiar (71%), cât şi emoţional (62%). 

De asemenea, în cazul generaţiei Y, 40% dintre respondenţi cred că automatizarea le ameninţă locurile de muncă, iar 44% dintre aceştia se aşteaptă ca aptitudinile lor să fie mai puţin căutate. Totodată, pentru jumătate dintre tinerii profesionişti locul de muncă a devenit impersonal şi mai puţin uman. 

'Generaţia Y consideră că flexibilitatea la locul de muncă îmbunătăţeşte performanţa organizaţiei, aduce beneficii personale şi creează loialitate faţă de companie. Generaţia Y nu susţine liderii radicali sau cu poziţii divergente, care optează pentru o transformare radicală în locul uneia graduale. Tinerii se simt mai confortabil cu o abordare directă, atât în mediul profesional, cât şi în cel politic', se arată în concluziile cercetării Deloitte. 

Pe acest fond, aproape jumătate dintre tineri (49%) consideră că politica şi afacerile pot lucra împreună, în timp ce şase din zece respondenţi cred că generaţia Z (18 ani sau mai puţin) va avea un impact pozitiv la locul de muncă, datorită abilităţii de a gândi creativ şi cunoştinţelor IT. 

Studiul Deloitte Millennial Survey s-a derulat în septembrie 2016, în 30 de ţări, şi se bazează pe răspunsurile a peste 8.000 de reprezentanţi ai generaţiei Y. Respondenţii sunt născuţi după anul 1982, sunt licenţiaţi şi angajaţi cu normă întreagă, predominant în cadrul unor companii private având peste 100 de angajaţi. 

AGERPRES