Joi după-amiază, Venizelos se va deplasa la Bruxelles, unde miniştrii de finanţe din zona euro îl aşteaptă cu un angajament pentrueconomii la buget în valoare de 3,3 miliarde de euro în acest an. Numai că după o noapte de discuţii cu liderii celor trei partide aflate la coaliţie şi cu oficiali FMI şi UE, Venizelos a anunţat în zori că o problemă a rămas încă nerezolvată.

"Plec de la Bruxelles în scurt timp, cu speranţa că întâlnirea va avea loc şi că va fi luată o decizie pozitivă cu privire la noul program. Supravieţuirea financiară a ţării în anii următori depinde de noul program. Acesta va determina daca ţara rămâne în zona euro sau dacă locul său în Europa este pus în pericol", le-a spus Venizelos jurnaliştilor, fără a specifica problema rămasă nerezolvată. "Nu există altă variantă: trebuie să privim grecii în ochi şi să ne gândim la interesul ţării şi la viitorul copiilor noştri", a mai spus el citat de Reuters.

Un purtător de cuvânt al partidului socialist PASOK a declarat că discuţiile de la Atena au stagnat după ce au fost aprobate noi măsuri de austeritate, dar nu au reuşit să cadă de acord asupra cererilor creditorilor de a economisi 300 milioane de euro ca urmare a reducerilor de pensii. Reducelile de cheltuieli trebuie făcute pentru ca statul elen să-şi atingă obiectivele fiscale pentru 2012, în joc fiind şi un pachet de salvare de 130 miliarde euro, care ar putea împiedica falimentul Greciei.

Mai mult, economistul-şef de la Deutsche Bank din Frankfurt a avertizat că statul grec mai are la dispoziţie doar 3 zile pentr a-şi rezolva problemele. „Autorităţile din Grecia trebuie să facă o plată de 14,5 miliarde de euro pentru o emisiune de bonduri", a spus Thomas Mayer pentru Reuters. „Dacă nu au aceşti bani în conturi, Grecia intră cu adevărat în incapacitate de plată. Timpul este acum cel mai important lucru. Cred că mai avem poate una, poate două, poate trei zile, dar acesta este finalul. Apoi va fi prea târziu pentru a se evita un faliment indiscutabil", a avertizat oficialul.