În textul cu care şi-a anunţat demisia, directorul contabil Tesla, Dave Morton, care a activat în funcție doar o lună, a avut numai vorbe bune despre compania la care a lucrat doar o lună.

„De când m-am angajat la Tesla, pe 6 august, nivelul atenţiei publice asupra companiei, precum şi ritmul de lucru din companie mi-au depăşit aşteptările. Acest fapt m-a determinat să îmi reconsider viitorul. Doresc să afirm în mod clar că cred cu tărie în Tesla, în misiunea sa şi în perspectivele sale şi nu am niciun fel de dezacord cu conducerea Tesla sau cu raportările sale financiare”, a scris Morton.

Cuvintele frumoase ale lui Morton nu a avut însă niciun efect asupra cotaţiilor bursiere, unde acţiunile Tesla au căzut. Vineri, acţiunile au plonjat 8,5%, la 257 de dolari pe unitate. Obligaţiunile senior, cele neasigurate şi scadente în 2025, au scăzut, randamentul efectiv ajungând la circa 8,4%.

Dave Morton a venit la Tesla fix la o zi după ce directorul Elon Mosk a anunţat că ar vrea să retragă compania de la bursă. După 17 zile, Musk s-a răzgândit, după ce anunţul său iniţial provocase rumoare.

În acest an, Tesla l-a pierdut pe predecesorul lui Morton, ex-directorul contabil Eric Branderiz şi pe Susan Repo, care era trezorier şi vicepreşedinte financiar, scrie Observator.ro.


Te-ar putea interesa și: