După ce s-a zvonit timp de ceva vreme că Tesla vrea să deschidă un centru în București, gigantul american a scos la concurs mai multe posturi pe site-ul oficial al companiei, conform zf.ro

Potrivit anunțului făcut de Tesla, compania vrea să angajeze cinci oameni: un manager de magazin, doi tehnicieni pentru service, un manager pentru service şi un consultant de vânzări.

Unde va fi construit centrul

Americanii iau în calcul mai multe locaţii pentru a deschide un centru. Cel mai probabil vor alege o locaţie în partea de nord a Capitalei, conform sursei menționat.

Trebuie menționat că Tesla a fost brandul cu cea mai puternică creştere în 2020 în România, de 250% în primele 11 luni, la 56 de maşini noi înmatriculate. Până acum clienţii comandau online maşinile care sunt livrate în România.

De asemenea, România are în prezent cel mai „agresiv” plan pentru maşini electrice, oferind o subvenţie de 10.000 de euro.

Prețul pentru sedanul Model S de la Tesla a fost majorat pentru Europa

Gigantul american Tesla a modificat prețul pentru sedanul Model S în Europa. Mai mult decât atât, din informațiile publicate pe site-ul producătorului american de vehicule electrice, se poate vedea că prețul variază în diverse țări.

În prezent, preţul pentru Model S în Germania se situează la 81.990 euro (97.699,28 dolari), comparativ cu preţul anterior, de 76.990 euro. De asemenea, Tesla a majorat preţurile şi în Franţa şi în Marea Britanie cu 5.000 euro, în timp ce în Spania creşterea a fost de 2.000 euro. Comparativ, Model S costă 67.920 în SUA.

După ce guvernele din Germania şi Franţa, cele mai mari pieţe auto din regiune, au majorat stimulentele pentru achiziţionarea de vehicule electrice, cumpărătorii au luat cu asalt reprezentanţele. Potrivit BloombergNEF, subvenţiile acordate de cele două ţări sunt printre cele mai mari din lume.

Site-ul de ştiri Electrek anunţase că Tesla a majorat preţurile pentru SUV-ul Model X şi sedanurile Model 3.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent aceste modificări.