Ca urmare a deciziei Consiliului Concurenţei, Teraplast SA va achiziţiona pachetul de 50% din părţile sociale ale Depaco SRL (care la rândul sau deţine 51% din părţile sociale ale societăţii Cortina WTB SRL), iar asociatul fondator, Dragoş Irimescu, va rămâne un asociat important al companiei. Operaţiunile Depaco SRL vor fi conduse Valeriu Irimescu din poziţia de director general. 

Dorel Goia, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Teraplast: „Depaco este o companie solidă şi suntem convinşi că va aduce plus valoare business-ului Teraplast Group. Vom începe să exploatăm sinergiile de aprovizionare şi cele comerciale, astfel încât să realizăm ceea ce ne-am propus pentru Depaco şi implicit pentru Grupul Teraplast”. 

Compania Depaco a fost înfiinţată în anul 1999 şi este al doilea producător de ţiglă metalică de pe piaţă din România. În prezent, procesul de producţie din fabrica Depaco de la Băicoi se desfăşoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru ţiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi şi burlane şi pentru multe alte accesorii. În anul 2016 firma a avut o cifra de afaceri de 130 milioane lei, EBITDA de 15,76 milioane lei şi un profit net de 11 milioane lei. 

Grupul Teraplast rulează o cifra de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe şase linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate şi Tâmplărie termoizolantă, deţinând poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe. Compania-mama Teraplast este lider de piaţă pe segmentele de canalizări exterioare şi granule, şi este al doilea jucător de pe piaţă de canalizări interioare. Subsidiară TeraSteel este al doilea jucător de pe piaţă de panouri sandwich şi liderul pieţei de structuri metalice zincate. 

Facilităţile de producţie ale companiilor din Grup sunt localizate în Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafaţă de peste 200.000 mp, în extravilanul municipiului Bistriţa. În perioada 2007-2015 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, dar şi în extinderea portofoliului de produse.