Familia Luizei Melencu consideră că fata lor şi Alexandra Melencu sunt în continuare în viaţă. Aflaţi la Craiova, unde au venit alături de două colege ale Luizei care au fost audiate de procurori la IPJ Dolj, mama şi bunicul Luizei au declarat pentru Antena 3 că procurorul Vasilescu le-ar fi spus că nu poate înainta în ancheta de la Caracal pentru că se loveşte de un zid. Zidul ar fi reţelele de traficanţi de persoane, crede bunicul Luizei.

Întrebată ce crede despre audierea celor două colege abia acum, la şase luni după dispariţia Luizei, mama acesteia a spus: “După șase luni, vă dați seama. Trei luni de zile nu s-a făcut nimic în cazul Luizei, până când s-a întâmplat cu Alexandra. Iar dânşii probabil că vor acum să afle adevărul, după şase luni. Trei luni, cât dosarul a fost la DIICOT Craiova, domnul Vasilescu spunea mereu că-l opreşte un zid. Care ar fi fost acel zid, probabil numai dânsul ştie […] Pe 14 iunie, când am fost audiată, întrebându-l ce ştie despre fiica mea, dânsul a zis că nu există nicio pistă şi-l opreşte un zid […] Cineva, de undeva de sus, asta e părerea mea, asta era zidul, i-a zis „Opreşte-te!”. Eu am impresia că aici este vorba despre o reţea protejată de persoane politice.”

“Azi am văzut aceste fete minunate. Prietenele Luizei. Și Luiza trăia aceleași sentimente ca fetele astea. Vreau ca toată lumea să afle adevărul. Fetele nu sunt moarte, fetele sunt traficate și trăiesc. Acești procuroi de la Craiova nu și-au făcut datoria. Zidul se numește rețele de traficanți, e simplu”, a declarat şi bunicul Luizei.

Procurorii DIICOT le-au citat la audieri, miercuri, pe două colege şi bune prietene ale Luizei Melencu. Cele două tinere citate de procurorii DIICOT sunt cele care, atunci când Luiza a dispărut, au lipit afişe în Craiova, au dat zeci de telefoane şi au încercat cu disperare să-şi găsească prietena. Mama şi bunicul Luizei au mers la sediul IPJ Dolj alături de cele două tinere, pentru a le sprijini.