Marcel Vela încercă de vreo două zile să convingă opinia publică de faptul că vina pentru derapajele din ultima vreme ale Poliției ar aparține de fapt structurilor din subordinea primăriilor. Celebrele și inutilele poliții locale.

În acest sens, Vela a afirmat că salariile polițiștilor locali sunt mai mari decât cele ale celor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Numai că astăzi a primit o replică usturătoare chiar din interiorul PNL.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, îi demonstrează cu cifre că minte lui Marcel Vela, după ce acesta a afirmat, în această dimineață, că există, în Timișoara, polițiști locali care câștigă 8 – 9.000 de lei, dublu față de angajații Poliției Române.

„Replica mea la declarația domnului Ministru de Interne se limitează la comunicarea situației reale a salariilor în Politia Locală Timișoara și la exprimarea regretului că domnul ministru a lansat în spațiul public un neadevăr atât de mare privitor la o structură a Primăriei Timișoara”, spune Robu.

Amintim faptul că Nicolae Robu este președinte al PNL Timiș și vicepreședinte la nivel național al partidului. El este candidatul liberalilor la alegerile locale pentru un nou mandat în funcția de primar al Timișoarei.

Edilul a prezentat, în detrimentul afirmațiilor ministrului Marcel Vela, situația reală a salariilor angajaților Poliției Locale Timișoara. Cu observația că sumele sunt nete, și nu includ indemnizația de hrană, care este aceeași și pentru fiecare persoană din Poliția Română, Robu a transmis:

„Salariile polițiștilor locali din Timișoara:    

(1) 2.000-3.000 lei / lună, pt 93 de polițiști locali

(2) 3.000-4.000 lei / lună, pt 132 de polițiști locali

(3) 4.000-5.000 lei / lună, pt 33 de polițiști locali

Salariile funcțiilor de conducere:

(4) 6.054 lei / lună, pt șef birou

(5) 6.582 lei / lună, pt șef serviciu

(6) 7.032 lei / lună, pt director executiv adjunct

(7) 7.435 lei / lună, pt director executiv”.