Președintele Consiliului Județean Cluj cere demisia ministrului Sănătății: Este inadmisibil așa ceva

Președintele Consiliului Județean Cluj a spus că „este inadmisibil așa ceva” iar Ioana Mihăilă „trebuie să plece dacă închide Institutul de Urologie și Transplant”.

„Este inadmisibil așa ceva! Doamna ministru trebuie să plece dacă închide Institutul de Urologie și Transplant. Eu am, așa, o idee pentru ce ar vrea dânsa să transforme institutul într-o secție a Spitalului Județean. O face pentru că spitalul are probleme cu acreditarea, n-au acolo secție de transplant, n-au alte asemenea secții importante.

Doamna ministru s-ar trezi într-o poziție pe care n-o știe gestiona, nu e adusă de pe Lună, un ministru al Sănătății trebuie să gestioneze problemele sănătății în această țară. Nu poate face ce doreşte. Medicii de acolo ar fi trebuit consultați, noi, de la Consiliul Județean am fi putut fi consultați, și găseam soluții împreună.

Noi dorim să preluăm acest institut la Consiliul Județean, pentru că acesta face parte integrantă din viitorul Centru Integrat de Transplant Multiorgan pe care-l vom construi pe strada Victor Babeș”, a declarat Alin Tișe, pentru Antena 3.

Reprezentanții Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca ai ieșit să protesteze

Amintim că reprezentanții Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca ai ieșit să protesteze deoarece se tem că unitatea va fi desființată, din cauza problemelor financiare.

În acest context, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat luni că pacienții nu vor avea de suferit în urma problemelor pe care le are Institutul de Urologie și Transplant Renal.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea