Fostul lider PSD se poate aștepta la orice, de la un arest în regim relaxat până la o încarcerare în regim închis.

Luni este ultima sa zi de carantină la penitenciarul Rahova, în care va primi, potrivit presei, vizita fiicei sale, venită special din Statele Unite ale Americii pentru acest lucru.

Liviu Dragnea are de ispăşit o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare.

Se așteaptă că va avea un regim de detenție semideschis dar, dată fiind durata condamnării sale, de trei ani și jumătate, nu este exclus ca pe fostul lider al PSD să îl aștepte li surprize neplăcute.

Astfel, Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a atras atenția asupra faptului că nu este exclusă o detenție în regim închis, pentru Dragnea, având în vedere că sentința este mai mare de trei ani.

Detenția în regim închis prevede cazarea la comun, alături de alți condamnați.

Având însă  în vedere că a fost condamnat pentru un act de corupţie, Dragnea va avea colegi de celulă liniştiţi, condamnaţi, la fel, pentru infracţiuni dedicate ”gulerelor albe”.

Dragnea va putea opta să muncească, iar două zile de muncă îi vor aduce o zi scăzută din pedeapsă. Chiar şi în timpul plimbării, deţinuţii cu regim închis sunt atent supravegheaţi de lucrătorii din penitenciar.

În ceea ce privește viitorul loc de detenție fostului lider PSD, presa a vehiculat mai multe variante. Se vorbește despre o cerere a lui Dragnea de a rămâne la Rahova, de un transfer al său la Jilava sau Găești, dar și de solicitarea unui transfer la un penitenciar din judeţul Mehedinţi, respectiv la secţia din Vânjuleţ a peniteciarului Drobeta Turnul Severin, unde condamnatul s-ar putea bucura de un regim mai relaxat.