Atmosfera în USR a devenit marți foarte tensionată. De vină este nu doar ratarea accederii în turul doi al alegerilor prezidențiale de către președintele formațiunii, Dan Barna, mai nou a intervenit un nou alement care să pună paie pe focul din partid.

Astfel, soția acestuia lui Dan Barna este acuzată de mai mulți lideri ai partidului că luni seara, într-o video conferință prin care avea loc o întrunirea informală a Consiliului Politic al USR, i-a jignit pe liderii partidului care îi cereau demisia soțului său.

”A avut o intervenție extrem de nepotrivită la început. Cred că nu și-a dat seama că o auzim. Era cu el și poate credea că era pe mute”, au declarat surse participante la sesiunea video, citate de digi24.ro.

”Niște c….i”, ar fi spus Olguța Dana Totolici, soția lui Dan Barna, despre membrii Consiliului Politic care cereau demisia soțului său pentru asumarea eșecului de la alegeri.

”A spus că că anumiți lideri nu au tras pentru el și că dacă ar fi candidat Cosette sau Stelian nu ar fi luat nici măcar 3%”, au menționat persoanele participante la sesiunea video.

Surse din USR spun că Barna și echipa caută vinovați în partid. Mai mulți lideri au spus că e ridicol să fie acuzați că nu au tras, când organizațiile respective au avut rezultate bune. ”De exemplu, Barna în județul Sibiu a scos 11%, un rezultat rușinos”, precizează sursa citată.

Printre cei care i-au cerut demisia lui Dan Barna de la șefia partidului s-ar afla Cosette Chichirău și Tudor Benga.