Wolfgang Ruttenstorfer, 64 de ani, îl va înlocui pe Rudolf Kemler în boardul Telekom Austria, companie la care grupul America Movil controlat de miliardarul mexican Carlos Slim deţine aproximativ 60% din acţiuni. Holdingul statului austriac (OBIB fostul OIAG) deţine 28,42% din acţiunile Telekom Austria.

Carlos Slim a anunţat în mod public că vrea să utilizeze Telekom Austria drept o bază pentru continuarea expansiunii în Europa Centrală şi de Est.

Cariera Wolfgang Ruttenstorfer, care are un doctorat în economie, este legată de compania austriacă OMV. Începând cu anul 2000, Ruttenstorfer a fost director general al OMV, iar din 2002 a preluat şi funcţia de preşedinte. În luna martie 2011, Gerhard Roiss a preluat postul de preşedinte al grupului austriac de petrol şi gaze OMV, după retragerea din funcţie a lui Wolfgang Ruttenstorfer.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. AGERPRES