Nokia Lumia 928 ar putea fi anunţat pe 25 aprilie şi ar putea ajunge în magazine în trimestrul doi, scrie gsmarena.com. Nokia Lumia 928 va fi un telefon mai subţire şi mai uşor decât Lumia 920, actualul vârf de gamă al finlandezilor.

La o întâlnire cu investitorii, CEO-ul Nokia, Stephen Elop ar fi spus că mai târziu în acest trimestru noul Lumia va fi  lansat, în SUA, la unul dintre operatorii de top. Este vorba de Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobilă de peste Ocean. Se pare că telefonul va fi disponibil exclusiv la Verizon, iar pe rafturi va ajunge, fie pe 2 mai, fie pe 9 mai. AT&T, al doilea cel mai mare operator telecom din SUA, a avut exclusivitate pe modelul Lumia 920, însă contractul va expira luna viitoare.

Nokia a vândut în perioada ianuarie-martie 2013 aproximativ 5,6 milioane de modele Lumia, care utilizează sistemul de operare Windows Phone 8, un avans de 27% faţă de trimestrul precedent.

“Oamenii răspund pozitiv la portofoliul Lumia. Pe de altă parte, divizia noastră de telefonie mobilă se confruntă cu un mediu dificil şi vom aduce produse noi pe piaţă pentru a rezolva dificultăţile”, a declarat directorul general al Nokia, Stephen Elop.

Pierderile nete ale companiei finlandeze s-au atenuat în primele trei luni din 2013, la 272 milioane de euro (355 milioane de dolari), faţă de 928 milioane de euro în primul trimestru din 2012.