După ce anul trecut am privit cu uimire către VIVO NEX S, primul smartphone cu design all-screen şi cameră foto retractabilă, acum este rândul celor de la MEIZU să agite apele dezvăluind un smartphone complet lipsit de butoane şi conectori.

Cu nume sugestiv, Meizu Zero vine într-o carcasă perfect etanşă, neîntreruptă de butoane laterale, port USB sau tăviţă pentru cartele SIM. În locul unui notch sau a unui display perforat, Meizu Zero foloseşte un design puţin învechit, cu benzi negre deasupra şi sub display. Ecranul AMOLED măsoară 5,99”  şi are margini curbate pe lateral, la fel ca telefoanele Samsung de generaţie recentă.

Fără orificii pentru casca audio Meizu Zero redă sunetul direct prin sticla ecranului, transformată în difuzor cu ajutorul unui inductor piezoelectric lipit la partea din spate.

Încărcarea telefonului se face exclusiv wireless, Meizu lăudându-se cu un sistem de încărcare „Super mCharge Wireless” la 18W, de două ori mai rapid decât soluţia întâlnită pe telefoanele Samsung şi semnificativ mai rapid decât cel de la Apple. Butoanele laterale sunt înlocuite cu o suprafaţă tacticlă pe lateralele dispozitivului, care oferă răspuns haptic prin vibraţii la apăsare, în timp ce cartela SIM este înlocuită cu un modul eSIM care poate fi înregistrat la operatorul preferat de telefonie mobilă.

Finanţat în cadrul unei campanii Indiegogo, Meizu Zero poate fi comandat pentru suma de 1299 dolari, doritorii urmând să primească telefonul numai după ce campania va fi strâns finanţarea minimă de 100.000 de dolari necesară pentru începerea producţiei de serie. Deocamdată, singurul prototip existent, folosit pentru a demonstra noul design în faţa publicului, a fost adjudecat contra sumei de 2999 dolari. În mod normal, nu este o idee prea bună să comanzi un produs netestat, aflat la începutul campaniei de finanţare. Însă Meizu un producător smartphone cu reputaţie bună, iar telefonul Meizu Zero are şanse bune să depăşească ţinta de finanţare propusă la timp pentru respectarea termenului de livrare promis pentru luna aprilie 2019, scrie Go4it.