Telefoanele cu Windows 7, cel mai nou sistem de operare pentru mobile de la Microsoft, care vor fi disponibile la sfârşitul acestui an, nu vor avea funcţia copy/paste, au declarat oficialii companiei americane.

„Nu vom oferi opţiunea copy şi paste şi facem acest lucru intenţionat”, a declarat Todd Brix, directorul executiv a diviziei Windows Phone. Acesta susţine că utilizatorii folosesc copy/paste nu pentru a copia texte pe telefon, ci doar numere de telefon sau adrese email, pe care în Windows Mobile le pot accesa automat cu dubluclick, prin funcţia SmartLinking.

„Este o decizie de design intenţionată”, a declarat Brix. „Încercăm să anticipăm ce vor utilizatorii, iar copy/paste nu este necesar”, a mai adăugat acesta. Această funcţie este omisă şi în versiunea mobilă de Office prezentă în platforma Windows Phone 7.

BlackBerry este singurul terminal care oferă atât funcţia SmartLinking, cât şi pe cea de copy/paste.

LG a prezentat primul Windows Phone 7

0-49228-1.jpg

LG Electronics, numărul trei mondial în producţia de telefoane mobile, va lansa primul terminal ce încorporează platforma Windows Phone 7 Series. Coreenii au prezentat un prototip la finalul lunii februarie în New York.

Prototipul LG cu Windows Phone 7 Series se află în perioada de dezvoltare, iar LG estimează că terminalul va fi lansat pe piaţa globală în trimestrul patru.

SURSA: Cnet