În loc să afișeze pe ecran rânduri de pictograme statice cum are iPhone, Windows Phone are „Live Tiles“, butoane active care se actualizează cu informație în timp real de la aplicațiile instalate în telefon.

Această diferență poate fi observată la prima vedere, însă Windows Phone vine cu o serie de funcționalități pe care nu le găsești la iPhone.

Iată nouă dintre acestea:

9. Sistemul de operare al Microsoft suportă ecrane mai mari. Cel mai mare iPhone are un ecran de 4 inch. Telefoanele cu Windows pot fi de 4,5 inch sau mai mari.

8. Telefoanele cu Windows au instalate aplicațiile Microsoft Office, precum PowerPoint și Word. Microsoft a refuzat să ofere suita de Office pentru iPhone (până acum), așa încât utilizatorii sunt forțați să folosească produse alternative precum suita iWork dezvoltată de Apple.

7. Telefoanele cu Windows permit personalizarea butoanelor „Live Tiles“ de pe ecranul principal prin redimensionarea lor. Apple nu permite utilizatorilor alegerea aplicațiilor care sunt plasate pe ecranul principal al iPhone.

6. Smartphone-urile cu Windows pot afișa actualizări în timp real pe ecranul de pornire prin intermediul „Live Tiles“. Aplicațiile iPhone pot afișa doar notificările pe care le are utilizatorul, cu ajutorul unui mic număr.

5. Poți încărca telefoanele cu Windows cu un cablu USB standard. Apple are propiul tip de cablu care nu este atât de ușor de găsit.

4. Telefoanele cu Windows au o aplicație de portofel mobil care permite realizarea de plăți cu telefonul. Încă nu funcționează și pe alte terminale.

3. Terminalele cu Windows au chipuri NFC (near field communication) care permit schimbul de conținut prin simpla atingere a două telefoane.

2. Unele dispozitive, precum Lumia de la Nokia și Windows Phone 8x de la HTC se pot încărca wireless. Asta înseamnă că telefonul poate fi pus pe o perniță specială pentru a se încărca.

1. Poți trece pe modul „Colțul Copiilor“ care blochează anumite aplicații și funcționalități. Acest mod este bun pentru persoanele care își lasă copiii să se joace pe telefon. De asemenea, se pot alege aplicațiile pe care le poate accesa copilul, iar restul pot fi blocate cu o parolă.

SURSA: Business Insider