La concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), ce a avut loc, anul acesta, la Phoenix, în SUA, românul Ionuţ Budişteanu, în vârstă de 19 ani, din Râmnicu Vâlcea, a câştigat marele premiu, în valoare de 75.000 de dolari pentru proiectul maşina low-cost fără şofer.  Un proiect la fel de interesant şi care poate a fost eclipsat de succesul românului aparţine unei studente americane.

Eesha Khare a câştigat în cadrul aceluiaşi concurs premiul Tânărul Om de Ştiinţă cu un supercondensator care se încarcă rapid și menține încărcătură electrică pentru o perioadă lungă de timp. Conform specificațiilor inventatoarei, acesta poate rezista la 10.000 de cicluri de încărcare-reîncărcare, spre deosebire de bateriile reîncărcabile, care țin doar 1.000 de cicluri. Acest dispozitiv ar putea avea succes la încărcarea rapidă a bateriilor telefoanelor mobile și a altor aparate electronice portabile.

Ea a primit din partea Intel 50.000 de dolari, iar Google este compania care s-a arătat cea mai interesată de proiectul studentei.
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/Ug1BBMtVYgI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>