Printre aceste telefoane se numără modele precum Motorola Motoluxe, Samsung Galaxy Ace 2, Nokia Lumia 610, Samsung Galaxy Xcover, LG Optimus L7, BlackBerry 9320, Sony Xperia U, dar şi două modele dual sim pentru cei care vor să fie mult mai practici şi să renunţe la utilizarea a două dispozitive diferite, şi anume Allview Alldro P5 Dual Sim şi Sony Xperia Tipo Dual Sim.

Motorola Motoluxe este un telefon robust, cu spatele carcasei din metal şi cu un ecran de 4 inch, iar procesorul de 800 Mhz şi cei 512 Mb de RAM fac ca telefonul să funcţioneze foarte rapid. Având disponibilă o cameră foto/video de 8 MP şi slot pentru cardul de memorie de până la 32 Gb, telefonul poate realiza o mulţime de fotografii şi video-uri.

Samsung Galaxy Ace 2 aduce numeroase îmbunătăţiri faţă de versiunea precedentă, chiar dacă utilizează acelaşi procesor de 800 Mhz. Noua baterie de 1.500 mAh asigură o durată de funcţionare mai mare, în plus fiind extinsă şi capacitatea de memorie internă la 4 Gb.

Modelul LG Optimus L7 vine preinstalat cu sistemul Android 4.0.3, cu un procesor de 1 Ghz şi 512 Mb RAM, având cele mai performante capacităţi de operare dintre toate telefoanele prezentate în acest top. Cu o memorie internă de 4 Gb, o  cameră foto de 5 Mpx şi o baterie de 1.700 mAh, telefonul este  recomandat şi pentru realizarea de fotografii şi video, deoarece are o durată mare de funcţionare.

Cele mai bune calităţi pentru înregistrare video se întâlnesc la modelul BlackBerry 9320, în timp ce modelul Sony Xperia U are cea mai mare calitate a sunetului, fiind recomandat pentru vizionarea de filme şi videoclipuri pe platforme online precum YouTube.

Nokia 610 Lumia, care are instalat sistemul de operare Windows Phone 7.8, are o interfaţă uşor de înţeles şi folosit, iar procesorul puternic ajută la funcţionarea rapidă a telefonului. În plus, modelul este dotat cu aplicaţia Office 365, care înseamnă un acces simplu de pe telefon direct la email, calendar, contacte şi alte documente partajate.
Recomandăriile sunt realizate de către The Phone Geeks, EuroGsm.