LG este primul producător de televizoare care a lansat modele cu tehnologia 3D în ţara noastră. Stocul de câteva sute de bucăţi a fost epuizat în câteva ore. Acest lucru se întâmpla în urmă cu şapte ani. Compania sud-coreenă a anunţat recent că va renunţa să mai fabrice astfel de televizoare începând de anul acesta. 

“Tehnologia 3D nu a prins la public, iar această funcţie nu este un element esenţial în achiziţionarea unui televizor. Am decis astfel să renunţăm la suportul pentru 3D de anul acesta şi să ne concentrăm pe tehnologii precum HDR”, a declarat Tim Alessi, director de produs LG. Această decizie vine la patru ani după ce DirecTV a renunţat la canalul dedicat 3D. Canalul american de ştiri ESPN a închis canalul 3D anul trecut. Operatorii şi producătorii TV au fost convinşi că după succesul uriaş (încasări de 2,8 miliarde de dolari)  pe care l-a avut filmul Avatar al regizorului James Cameron, oamenii vor dori să aibă 3D în propria casă. 

Faptul că Sony şi LG au renunţat la 3D arată faptul că utilizatorii se uită în prezent la alte caracteristici atunci când achiziţionează un televizor, la elemente precum 4K, HDR sau dimensiunea ecranului.