Televizoarele se schimbă radical

Un astfel de dispozitiv se află deja în spațiile noastre de locuit: este televizorul inteligent.

Hub-urile Smart Home sunt relativ apreciate. Amazon Echo este un dispozitiv complet, care oferă o libertate incredibilă și acces la o gamă largă de utilizări. Cele mai notabile sunt redarea instantanee a muzicii sub formă de built-in în difuzoare.

Într-un interviu recent, directorul Google TV, Rob Caruso, a evidențiat noua evoluție a televizoarelor, ca un hub inteligent, susținând că acest lucru este mai aproape decât am crede, potrivit Tomsguide.

Înlocuirea difuzoarelor inteligente cu ecrane inteligente

Televizoarele ne oferă, în principal, divertisment. Sunt cele care ne deschid poarta spre imaginație. Dar dacă ar putea face mai mult? Cum ar fi dacă cele mai bune televizoare ar putea servi nu doar ca ferestre pentru jocuri, filme și conținut sportiv, ci ar putea controla și casa din jurul nostru?

Șeful Google, care conduce produsele și experiența utilizatorului Google TV, explică faptul că  „industria TV vorbește despre asta de ani de zile”. Este vorba de televizoare ca hub-uri pentru case inteligente. Această realitate,, spune el, se conturează deja și va deveni realitate mult mai repede decât ne imaginăm

Integrarea hub-ului smart home pe televizor va eficientiza complet întregul proces, subliniază el.

Vestitori ai ”erei ecranului AI”

Noile modele de televizoare și chiar cele din ultimii câțiva ani sunt echipate cu difuzoare practice și cu o întreagă platformă inteligentă – platforme inteligente precum Google TV, care, teoretic, ar putea înlocui în întregime Google Nest Hub sau alt dispozitiv inteligent de acasă.

Samsung și-a numit gama de televizoare din 2024 – mai precis noul său procesor NQ8 AI Gen3 – vestitori ai ”Erei ecranului AI”. Deși se referă mai mult la actualizările imaginii și la personalizare, ideea este extinsă cu mult dincolo de aceste aspecte, complet diferit față de un difuzor mic ținut pe măsuța de cafea.

Cinema în inima casei inteligente

Google TV ar putea fi cel care modelează această nouă eră a schimbării și inovației.

Cele mai bune televizoare Google sunt foarte apreciate datorită acestui software, un sistem de operare care se dovedește a fi o ofertă extrem de atrăgătoare atât pentru utilizatori, cât și pentru producători. Multe companii trec acum de la Roku la Google TV, inclusiv Hisense, TCL și Sony.

Utilizarea Google TV face configurarea inițială incredibil de simplă. Dacă utilizați de obicei Google Chrome și sunteți conectat la diverse alte servicii de streaming, software-ul vă conectează automat la majoritatea acestora direct pe televizor, economisind astfel mai mult timp. Acest proces poate fi extins, pentru a include diverse resurse legate de comenzile și aplicațiile smart home.

Google nu este singurul. La CES 2024, LG și Samsung au anunțat o linie mai avansată de funcționalități smart hub, permițând utilizatorilor metode mai simple pentru interacțiunile cu casele inteligente.

„Televizoarele LG vor acționa ca hub-uri pentru Google Home, astfel încât să puteți configura și controla cu ușurință orice dispozitiv, să vedeți și să controlați dispozitivele LG, Google și Google Home chiar din TV sau din aplicația ThinQ.”

Google Home
Google Home/SURSA FOTO: Dreamstime

Aceste sisteme vor ajunge mai întâi pe televizoarele din 2024

LG se îndreaptă spre platforma smart hub pentru televizoarele sale (și posibil chiar și pentru monitoare). Compania a anunțat la CES că integrarea Google Home le va oferi clienților săi controale Matter mai simplificate pentru produsele sale.

Acest lucru va permite să faceți numeroase comenzi bazate pe Matter. Astfel, va oferi celor mai bune televizoare LG un acces mai larg la funcționalitățile smart home.

Iterația Samsung va folosi SmartThings, software-ul său smart home hub care are conectivitate Matter încorporată, cu propriul său TV Quick Panel.

Asta va permite utilizatorilor:

„să gestioneze dispozitivele, să vadă toate camerele și chiar să apeleze telefonul pentru a-l localiza în casă”.

Funcționalitatea va permite televizoarelor Samsung să pornească automat, atunci când vă apropiați de ecran.

Cel mai probabil, aceste sisteme vor ajunge mai întâi pe televizoarele din 2024. Sistemele ar putea fi disponibile și pe televizoare mai vechi. Samsung și LG și-au luat angajamentul de a îmbunătăți aceste televizoare.