Începând de anul viitor nu vor mai exista excepţii în ceea ce priveşte taxa de poluare auto, relatează postul TV Antena 3.

Persoanele care-şi cumpără maşini cu motoare Euro 4 mai mici de 2.000 de centimetri cubi vor fi nevoite să plătească taxa auto la înmatricularea lor. Autorităţile au decis să nu mai prelungească derogarea din acest an.

Taxa ar fi urmat să se modifice

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Mediului, din cauza crizei economice, s-a renunţat la introducerea din 2010 a impozitului anual pe emisiile de dioxid de carbon în locul taxei auto percepute la înmatricularea maşinilor. Taxa de poluare auto, care a înlocuit de la 1 iulie 2008 vechea taxă de primă înmatriculare, a suferit anul trecut mai multe modificări.

Din 19 februarie 2009, Guvernul Boc a redus taxa cu o treime, după ce guvernul anterior o triplase. Măsura nu ne-a ferit de o nouă dispută cu Bruxelles-ul. Pe 25 iunie, Comisia Europeană a solicitat României informaţii în legătură cu legislaţia privind aplicarea taxei de poluare pentru autoturisme, suspectând că actualele norme au efecte protecţioniste asupra industriei auto naţionale.

SURSA:Antena 3