„De dimineaţă am început să sunăm la TAROM, în Grecia şi în România, dar nu răspunde nimeni. Vineri, cei de la TAROM au sunat şi ne-au precizat că din cauza grevei controlorilor, cel mai devreme se reiau zborurile maţi 11 octombrie. Greva controlorilor de trafic aerian nu mai are loc, toţi ceilalţi turişti aflaţi la hotel au fost anunţaţi de companiile aeriene, prin e-mail şi prin telefon că astăzi se reiau zborurile cu mici întârzieri. Vom cere companiei TAROM să ne plătească nopţile de cazare daca astăzi nu se reiau zborurile spre Bucureşti”, ne-au spus pasagerii TAROM aflaţi în Atena.

Controlorii de trafic aerian din Grecia au anulat sâmbătă acţiunile de protest prevăzute pentru zilele de 9, 10, 12 şi 13 octombrie, în urma întâlnirii "constructive" cu Ministerul Transporturilor, Sindicatul avertizase anterior că va organiza greve de 24 de ore în perioada menţionată, pentru a protesta faţă de modificările aduse statutului profesional al controlorilor de trafic aerian, în conformitate cu reformele solicitate de creditorii internaţionali ai statului elen. Cu excepţia zborurilor de urgenţă şi a celor de căutare-salvare, toate cursele care urmau să treacă prin regiunea Atenei trebuia să fie suspendate.
Anunţarea declanşării grevei controlorilor de trafic a coincis cu trimiterea în Parlament a unei propuneri legislative care vizează modificarea structurii Autorităţii Aviaţiei Civile.

Vineri, TAROM a anunţat că anulează zborurile către şi dinspre Grecia

Din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Grecia, din data de 09 octombrie 2016, Compania TAROM informează că zborurile RO 273/4 Bucureşti-Atena-Bucureşti şi RO 275/6 Bucureşti -Salonic-Bucureşti, se anulează.  Pasagerii vor fi protejati pe zborurile Companiei din data de 11 octombrie 2016, respectiv RO 275/6 Bucureşti -Salonic-Bucureşti şi RO 273/4 Bucureşti-Atena-Bucureşti.

Pentru reprogramare şi detalii referitoare la programul de operare al zborurilor TAROM pasagerii se pot adresa:

-agenţiilor de turism de la care au cumpărat bilete;

– oricărei agenţii TAROM http://www.tarom.ro/contact/agentii-nationale/                                         

Call Center TAROM: 021 9361, 021 2046464, 021 3034400 (pentru pasagerii din România) http://www.tarom.ro/contact/