Într-o postare pe pagina personală de facebook, Tăriceanu lansează un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a făcut o vizită în Piața Univeristății pentru a depune o coroană de flori.

„Ieri, dl Iohannis și-a învins frica de virus și a ieșit din mediul septic de la Cotroceni. A fost în Piața Universității unde a depus o coroană de flori la monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Un gest frumos și de apreciat. Doar că ieri a fost data de 11 iunie!”, scrie Tăriceanu.

Liderul Alde consideră că șeful statului se folosește de omagierea eroilor pentru campania electorală. De asemenea, potrivit acestuia, Iohannis face astfel de gesturi doar în timpul programului de lucru, iar acest lucru nu s-a întâmplat doar odată.

„Nu este pentru prima dată când dl Iohannis rescrie istoria în funcție de interese electorale sau de când trebuie să plece la Sibiu.

Anul trecut a încercat să organizeze o ceremonie de omagiere a victimelor comunismului la 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 în luna Mai! Ca să-l ajute în campania electorală pentru Parlamentul European. Doar replica hotărâtă a unor urmași ai dizidenților anticomuniști l-a putut întoarce din drum.

Deci, dl Iohannis este un Președinte care stimează și omagiază eroii noștri atunci când îi poate folosi în campania electorală și doar în timpul programului de lucru! Exclus în weekend!”, a adăugat Tăriceanu.