Liderul ALDE a precizat că „e o frenezie dementă ce se întâmplă la PNL”, spunând că a putut să vadă asta la Senat în momentul în care s-au întrunit cele trei comisii pentru a audia miniştrii.

În ceea ce o privește pe Violeta Alexandru, Tăriceanu susține că a asitat la „un spectacol penibil acestei cucoane”. Potrivit liderului ALDE, ministrul nu a vrut să răspundă la întrebări, dar s-a lăudat că are relații.

„Am asistat la un spectacol penibil a acestei cucoane care este un politruc perfect. Parcă a fost secretar cu propaganda la PCR. Nu a răspuns la întrebări. S-a lăudat că are relații, că vorbeşte engleză, că e sinceră, dar nu a răspuns cum se face că nu a fost acord cu Guvernul german, dar ordonanţa militară numărul 7 face o derogare la posibilele zborurilor aeriene pentru muncitorii sezonieri fără o înțelegere.

Când ajung muncitorii în Germania, ei sunt așteptați de autorități care să-i controleze. Cum? O țară întreagă e prostită în fața ca să credem că a fost o sincronizare perfectă și Guvernul nu a știut nimic și nu au fost implicați”, a precizat Tăriceanu la România TV.

Comisie de anchetă pentru miniștri

Liderul ALDE a adăugat că se va înființa o comisie de anchetă pentru ca miniştri să dea explicaţii în cazul muncitorilor români plecaţi la cules de sparanghel în Germania, în timpul stării de urgenţă care a fost instituită pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus.

Totodată, fostul preşedinte al Senatului s-a declarat pesimist. Acesta consideră că Guvernul nu va putea gestiona situaţia după încheierea stării de urgenţă, când oamenii vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie şi să respecte o distanţă de 1,5 metri faţă de alte persoane.

„Iohannis a vorbit azi despre obligativitatea purtării măştilor după 15 mai. Să facem o socoteală simplă. O să iasă 10 milioane de oameni să facă cumparaturi, la muncă. Viața nu stă în loc.

Care e stocul de măști al Guvernului că să asigure purtarea obligatorie a măștilor? Stocul e de 30 de milioane de măști. Poate ajunge pentru cinci zile maxim. Ce haos este la Guvern!”, a adăugat liderul ALDE.