O țară promite tușitilor o sumă amețitoare dacă îi calcă pragul și se infectează cu Covid-19. E vorba de Uzbekistan, care spune că va oferi 3.000 de dolari, adică peste 2500 euro, compensație turiștilor străini care se infectează cu coronavirus în vacanță.

Banii sunt acordați pentru plata serviciilor medicale într-un spital din țară. Totuși, oferta este destinată doar țărilor sigure din punct de vedere epidemiologic, între care Japonia sau Coreea de Sud, scrie insider.com.

Cipru promite că va acoperi costurile de cazare, mâncare, băutură și tratament pentru toți străinii care se îmbolnăvesc în vacanță. Bulgaria a ales, la rândul său, să nu mai taxeze turiștii pentru șezlonguri, umbrele și chiar și mese la unele dintre cele mai populare plaje. În Elveția există pachete de cazare care sunt cu până la 65% mai ieftine față de prețurile obișnuite.

În schimb însă, în România, prețurile cresc într-un ritm amețitor pe litoral. În 2020, gradul de ocupare este cu 20% mai mic față de 2019, când la mijlocul lunii iulie litoralul era ocupat în proporție de 80%.