Un drum de mai puțin de 20 de kilometri, între Sydney și Bondi Beach, o cunoscută zonă de plajă, îl parcurgi astăzi în mai mult de o oră, notează Bloomberg într-o analiză privind Australia. Este paradoxal pentru o țară care ocupă locul șase în lume, ca întindere, și nu are încă 25 de milioane de locuitori, iar acum doar câțiva ani avea o populație similară cu României.

Pentru țara cât un continent a început să devină, însă, prea mult, având în vedere că mare parte din teritoriul ei, de peste 7,5 milioane de kilometrii pătrați,  este format din deșert. 

Printre țările dezvoltate, Australia a cunoscut cea mai mare explozie a populației, exclusiv din emigrare. Între 2000 și 2017, populația Australiei a urcat cu 28%, de două ori mai rapid decât cea Canadei, a doua mare destinație pentru emigranți. 

” Pentru cei care locuiesc în marile orașe ale Australiei, în mod normal considerate printre orașele care oferă o calitate ridicată a vieții, traiul de zi cu zi devine dificil. Prețurile locuințelor cresc agresiv, sălile din școli sunt supraglomerate, salariile stagnează. Mulți dintre australieni dau vina pe emigranți pentru asta”, notează Bloomberg.