Dacă mergi în Italia şi eşti obişnuit să descarci filme de pe site-uri precum TorrentReactor, Torrents.net, The Pirate Bay sau KickassTorrents, la accesarea lor vei fi întâmpinat, fie de un mesaj de la Guardia di Finanza (Garda Financiară) care specifică că astfel de site-uri sunt interzise în Peninsulă, fie de un ecran alb. Astfel de site-uri sunt ilegale în Italia, iar când vine vorba de torrente, italienii nu se joacă. Cu toate acestea, piraţi există. Unul dintre ei a fost reţinut recent de autorităţile italiene şi amendat cu 6,4 milioane de euro.

Ascunzându-se sub pseudonimul Tex Willer, un italian în vârstă de 49 de ani, administra împreuna cu sora lui mai multe site-uri precum MusicShare, FilmShare, ItalianSexy şi ItalianShare. Acesta din urmă avea peste 300.000 de membri şi mai mult de 31.000 de linkuri către filme, muzică, programe, jocuri, indexate pe BitTorrent şi reţeaua eDonkey.

Conform raportului autorităţilor italiene, paguba produs de bărbatul din Napoli se ridică la 32 de milioane de euro. Numai în luna iulie 2012 acesta a câştigat 580.000 de euro din reclamă, donaţii şi prin vânzărea bazei de utlizatorii către publicitari.

Enzo Mazza, preşedintele grupului anti-piraterie din Italia, a declarat că acest caz a fost foarte important şi pentru prima dată Garda Financiară a efectuat o analiză sofisticată pentru a afla ce e în spatele unui astfel de site, o procedură care este standard în investigaţiile privind spălarea de bani.  

Dacă italianul nu va reuşi să plătească amenda colosală va fi judecat şi trimis la închisoare.
Cele mai piratate filme săptămâna trecută

1.    The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2
2.    Company of Heroes
3.    Skyfall
4.    Wreck It Ralph  
5.    Here Comes The Boom
6.    Gangster Squad
7.    Hansel & Gretel: Witch Hunters  
8.    Django Unchained  
9.    Life of Pi
10.    The Hobbit: An Unexpected Journey
Sursa: torrentfreak.com