Toate cele 16 persoane din Vietnam infectate cu noul coronavirus au fost vindecate, a declarat ministrul Sănătății marți, adăugând că de la data de 13 februarie nu au fost înregistrate cazuri noi.

Ultimul pacient bolnav, un bărbat în vârstă de 50 de ani infectat de fiica sa care s-a întors din orașul chinez, Wuhan, unde a apărut virusul pentru prima dată, și-a revenit și este în stare bună, se arată într-un comunicat.

Nu a fost imediat clar când acest ultim pacient va fi externat din spital.

Restul de pacienți infectați, inclusiv un copil de trei luni, se simt mai bine, starea lor fiind bună, a adăugat ministerul de la Hanoi.

Primele cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Vietnam pe data de 23 ianuarie, când doi cetăţeni chinezi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi.

Europa este însă abia la început

Pe de altă parte, Europa este în alertă după nenumăratele cazuri semnalate în Italia. Aici au murit deja 7 oameni și peste 200 de oameni sunt infectaţi cu virusul ucigaş la această ora, iar 11 localităţi din nordul Italiei au fost puse în carantină.

În România, autorităţile sunt de asemenea în alertă, mai ales că în Italia, în zonele infectate, trăiesc mulţi români. Au fost demarate procedurile de achiziţionarea a 35 de termo-scanere. Acestea vor fi montate pe aeroporturi şi la alte puncte de trecere a frontierei.